Energia-visszanyerés

Megfigyelt tendencia a befektetők között, akik sodródnak a kizsákmányolás állandó irányába, hogy a megfelelő mikroklímáról szóló figyelem mellett a légkondicionáló-rendszerek költségei miatt létrehoztunk egy ajánlatot, ami hővisszanyerés-opcióval áll ügyfeleink részére.. Az ügyfeleink gyakrabban figyelnek az ajánlott légkondicionálás-rendszerek energiatakarékos képességeire. Ez a probléma létfontosságú szerepet játszik a berendezést választó szállítójának.

Fontos tudatni, hogy Cégünk a hő visszanyerésnek a különböző útjait ajánlja fel, mely megtakarításokat eredményez, illetve amik illenek a speciális szükségletek kielégítéséhez és ügyfeleink képességeihez. Központi egységekben, amiket gyárt a VBW ENGINEERING, általában alkalmazzuk a hő visszanyerés módszerét, például: két fokozatú energia visszanyerés (hőszivattyú + recirkuláció) vagy három fokozatú (hőszivattyú + kereszt exchanger + recirkuláció vagy hőszivattyú + hő cső + recirkuláció). Ez 85, 95 százalékban képes visszanyerni a hőt.
A hő visszanyerés minőségének legjobb használatának fő feltétele a teljes automatizálás és az egységek optimalizálása. Az OKEANOS uszoda-egységek egyik nagy példánk. Azt fontos megemlíteni, hogy nem csak a hő visszanyerés játszik jelentős szerepet, de szintén tényleges fontossága van a befektetők képességeinek.

Egységek kiválasztása függ, például: a használat helyétől, külső főméretektől, karbantartástól, elérhető médiától, befektetésen levő visszatérülési időtől. VBW ENGINEERING, hővisszanyerés-rendszerekkel rendelkező egységek gyártója ellátja Önt professzionális segítséggel és tanáccsal azért, hogy Ön a légkondicionálás-rendszerek legjobb és leghasznosabb kiválasztását kapja meg.

Elkészítettük Ön számára a hő visszanyeréssel kapcsolatos egységek egy ajánlatát:

- Recirkuláció rendszer
- Kereszt-áramlásos rendszer
- Exchanger közvetítő folyadékkal
- Hőtekercs
- Forgató rendszer
- Egységek légsűrítő meleg-szivattyúval
- Egységek természetes energián keresztüli hő visszanyeréssel
Recirkuláció rendszer

Energia visszanyerést végeznek a ellátási levegő áramlására. Ez a legolcsóbb energia visszanyerési rendszer egy alapvető hiányossággal: a kipufogólevegő-áramlás az ellátási levegőáramlással vegyes. 70 százalék-ban a hőmérséklet hő visszanyerést ilyen típuson keresztül nyerhetik. Ez szavatolja a kényelmet, 30 százalékos levegőáramlás- 100 százalékos energia visszanyerést eredményez.

Energia visszanyerő rendszer a recirkuláció rendszerrel együtt a következő egységben található meg:
- OKEANOS típusú USZODA LEVEGŐ_KEVERÉS EGYSÉGEK
- OLIMP típusú TETŐ LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK
- METSZETI LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK
- TÖMÖR LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK
- FELFÜGGESZTETT METSZETI LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK

a lap tetejéreKereszt-áramlásos rendszer

A kereszt-áramlásos rendszer egy olyan doboz, amibe az ellátási levegő és a kipufogó levegő beférnek , vékony vezetékek sorozatán keresztül, nem vegyesen egymással.
Hő visszanyerést hajt végre egy úgynevezett kereszt-áramlásos rendszer, amikor a meleget áthelyezik a kipufogólevegő-áramlásról az ellátási levegőáramlásra. Az elemek, amik meleget közvetítenek, a lamellasek* az exchanger. 70 százalék hőmérséklet hő visszanyerést ilyen típuson keresztül nyerhetik ki. A friss levegőáramlás nem vegyes a kipufogólevegő-áramlással.

Energia visszanyerő rendszer a keresztáramlásos endszerrel együtt a következő egységben található meg:
- OKEANOS típusú USZODA LEVEGŐ_KEVERÉS EGYSÉGEK
- OLIMP típusú TETŐ LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK
- METSZETI LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK
- TÖMÖR LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK
- FELFÜGGESZTETT METSZETI LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK

a lap tetejéreExchanger közvetítő folyadékkal

Az energia visszanyerést egy közvetítő eszközön keresztül hajtják végre.. Az eszköz egyből elnyeli a meleget (a beszerelt a kipufogólevegő-áramlásban), és az átküldi egy másodpercen belül (a beszerelt az ellátási levegőáramlásban). Az eszköz keringését egy példányszámszivattyúval végrehajtják. 60 százalék hőmérséklet hő visszanyerést ilyen típuson keresztül nyerhetik. A friss levegőáramlás nem keveredik a kipufogólevegő-áramlással.
Energia visszanyerő rendszer az exchanger közvetítő folyadék rendszerrel együtt a következő egységben található meg:
. OKEANOS típusú USZODA LEVEGŐ_KEVERÉS EGYSÉGEK
. OLIMP típusú TETŐ LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK
. METSZETI LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK
. TÖMÖR LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK
. FELFÜGGESZTETT METSZETI LEVEGŐ KEVERÉS EGYSÉGEK

a lap tetejéreHőtekercs

Hő visszanyerést hajtanak végre a könnyen elpárologtató folyadék keringésén keresztül. Az eszköz elnyeli a meleget (elpárolog) azon a részen keresztül , ahol az exchanger megtelepült a kipufogóba, a levegő átáramlik azután közvetíti a meleget (sűrűsödik). 70 százalék hőmérséklet hő visszanyerést ilyen típuson keresztül nyerhetik.

Energia visszanyerő rendszer a hő tekercs rendszerrel együtt a következő egységben található meg:
- OKEANOS típusú USZODA EGYSÉGEK
- OLIMP típusú EGYSÉGEK
- BD levegő-keverés EGYSÉGEK
- METSZETI levegő-keverés EGYSÉGEK
- TÖMÖR levegő-keverés EGYSÉGEK
- AURA levegő-keverés EGYSÉGEKET
- FELFÜGGESZTETT METSZETI levegő-keverés EGYSÉGEK

a lap tetejéreForgató rendszer

Hő-visszanyerést hajtanak végre a közvetített meleg által a kipufogó levegő áramlását az ellátási levegő áramlására. Ez lamellaseken keresztül* kész a kicsi forgórész csatornák alakjában. A higroszkópos forgórészek esetében a meleget szintén visszaszerzik a páratartalomból, ami beletartozik a kipufogó levegő áramlásába. 85 százalékban nyerhető így vissza a hőmérséklet .A kipufogólevegő-áramlás nem keveredik az ellátási levegőáramlással, az akár 5 százalékos minimális összeget kivéve.

Energia visszanyerő rendszer a forgató rendszerrel együtt a következő egységben található meg:
- BD levegő-keverés EGYSÉGEK
- METSZETI levegő-keverés EGYSÉGEK
- TÖMÖR levegő-keverés EGYSÉGEK
- AURA levegő-keverés EGYSÉGEKET

a lap tetejéreEgységek légsűrítő meleg-szivattyúval

Egységek légsűrítő meleg-szivattyúval, ahol bal-oldalsó gőzkeringést hajtanak végre vagyis, amik egyformák a keringéssel, amit lehűtő készülékekben használtak, (pl.háztartási mélyhűtőkben). Meleget közvetítenek az alacsonyabb forrásból alacsonyabb hőmérséklettel a felső forrásba magasabb hőmérséklettel a használó elektromos energia eredményeként. Levegő-kezelés-rendszerekben az alacsonyabb forrás a melegre a levegő, amit eltávolítottak egy szobából. A felső forrás a melegre a vevő igényeitől függően lehet a következő:
- a levegőt szállították a szobába
- meleg haszonvíz
- uszoda-víz - a készülékek esetében uszoda-tárgyakért tervezett

Fordított rendszerekben két alapvető funkció jelenik meg:
- lehűlés nyári időszakban - operáció egy lehűtő készülékmódban
- fűtés az év megmaradó időszakán keresztül - operáció egy fűtési szivattyúmódban
Ilyen hő visszanyerésen keresztül a fűtés 3,5-6 kilowattjától származó elektromos erő minden ellátási kilowattjáért energiát nyerhetnek vissza. Ez a friss levegőáramlás alapvető előnyével rendelkező hő visszanyerés, miközben nem keveredik a kipufogólevegő-áramlással.

Energia visszanyerő rendszer az Egységek légsűrítő meleg-szivattyúval együtt a következő egységben található meg:
- BD levegő-keverés EGYSÉGEK
- METSZETI levegő-keverés EGYSÉGEK
- TÖMÖR levegő-keverés EGYSÉGEK
- OKEANOS típusú USZODA EGYSÉGEK

a lap tetejéreEgységek természetes energián keresztüli hő visszanyeréssel

Egységek természetes energián keresztüli hő visszanyeréssel, amikben hő visszanyerést hajtanak végre , napenergián keresztül. Ez egy meghatározott rendszer, ami segíti az egységek munkáját és az egész egység emelő hatékonyságát. Ettől a típusú hő visszanyerésből képesek vagyunk, arra hogy 60 százalékos hőmérséklet hő visszanyerést kapjunk meg. Ennek alapvető előnye hő visszanyerés, hol az áradás áramlása a levegővel nem keveredik, a használt levegő áramlásával az energia jelentős megtakarításaival.

Energia visszanyerő rendszer az egységek természetes energián keresztüli hő visszanyeréssel együtt a következő egységben található meg:
- OKEANOS típusú USZODA EGYSÉGEK
- OLIMP TETŐ EGYSÉGEK
- BD EGYSÉGEKET
- METSZETI EGYSÉGEK
- TÖMÖR EGYSÉGEK
- AURA EGYSÉGEKET
- FELFÜGGESZTETT METSZETI EGYSÉGEK
a lap tetejére

 
 
Copyright 2008-2023 VBW HungaryMérnöki és Légtechnikai Kft.